LAKÓAUTÓ KÖLCSÖNZÉS, BÉRLÉS Lakóautózás, egy más életforma

Bérelhető Lakóautóinkról általában

Alapvető információk:

  Bérelhető lakóautóinkkal még kempingbe sem szükséges beállnia, mert a járművek mindegyike teljesen "önellátó". Saját energiaforrása, frissvíz- és szennyvíztartálya, gázpalackról működő hűtője, fűtése lehetővé teszi, hogy kellemesen pihenhessen távol mindentől és mindenkitől. Lakóautóink felszereltsége biztosítja Önnek és utasainak, hogy az otthon kényelmét és komfortját élvezhessék utazásuk alatt. Legyen az akár 40 fokos meleg a tengerparton. Lakóautóink műszaki szempontból a legmagasabb igényeket is kielégítik.

  Bérelhető lakóautónik vezetési komfortja nagyban megegyezik a személyautókéval (szervokormány, elektromos ablakok, tempomat, központi zár, CD-s rádió, motorklíma, állítható magasságú vezetőülés, kartámlás ülések). A lakófelépítményeinkben alapfelszereltség a konyha - mosogatóval, gáztűzhellyel, háromüzemű hűtővel (gáz, 12V, 230V) -, és a fürdőszoba: zuhanykabinnal, mosdóval és WC-vannak ellátva.

  A hideg-melegvizes rendszert egy 100 literes frissvíztartály látja el. A meleg vizet 10 literes kombi kazán biztosítja. A fűtés termosztáttal szabályozható gondoskodik meleg levegő befújással, mely a lakóautóink minden zugába a meleget. Az elektromos berendezések a felépítménybe épített akkumulátorról kapják az energiát, melyet menetközben az autó generátora tölt, 230V-ra csatlakoztatva (pl. kempingben) pedig a hálózati áram biztosítja a töltést. Ilyenkor lehetőség van a felépítmény belsejében kiépített konnektorokról működtetni a számítógépet, TV-t, mikrohullámú sütőt.

  A bérelhető lakóautóink felépítmény hőszigetelt. Minden ablakon szúnyogháló véd a kellemetlen szárnyas, ízeltlábúak ellen. Ezen kívül az ablakokat sötétítő rolóval is ellátták, ami nem engedi be a fényt; kellemesebbé téve az éjszakai vagy a délutáni pihenést. Az lakóautóinkra felszerelt előtető kihúzásával "terasz" alakítható ki, ahol Ön kényelmesen pihenhet akár esős, akár tűző napsütésben is. Lakóautó hátfalára 4 bicikli szállítására alkalmas kerékpártartót helyeztünk el. A lakótérben rengeteg kialakított szekrény és rakodó hely található.
TEVÉKENYSÉGÜNKET JELENLEG SZÜNETELTETJÜK!       ( TEVÉKENYSÉGÜNKET JELENLEG SZÜNETELTETJÜK! )

 
Évjárat:2012Felépítmény:Alkov
Szállítható (fő):6Fekvőhely (fő):6
Ágyak:emeletes ágyGarázs:nagy
Alváz: Fiat DucatoMotor:2,3 JTD (130 LE)
Hosszúság (mm):6980Szélesség (mm):2330
Magasság (mm):3200Össztömeg (kg):3495
Saját tömeg (kg):2960  


Műszaki adatok: Üzemanyag tartály térfogat (L): 80, Sebességváltó: 6+1 man, Frissvíztartály (L): 122, Szennyvíztartály (L): 100, Gáztűzhely égők száma: 3, Hűtőszekrény (113L/gáz/12V/230V) (L): 97, Fűtőrendszer: Kombi kazán, Bojler: 10l.

Felszereltség: Riasztó, ABS, Tempomat, Központi zár vezetőfülkében, Elektromos ablak, Indításgátló, LCD TV, 12V/220V, Motorklíma, Lakótérklíma, Előtető, kerékpártartó, CD-s rádió


Bérleti díjak:Egyéb szolgáltatási díjak:
Főszezon:32.000 Ft/napFelkészítési díj*15.000 Ft
06.06.-09.04.Plusz Gázpalack 11kg:13.900 Ft
Belső takarítás (ha szükséges)***:12.000 Ft
Elő-Utószezon:22.000 Ft/napKülső takarítás (ha szükséges)***:10.000 Ft
04.01.-06.05. és 09.05.-10.31.WC kazetta ürítés**:15.000 Ft
Kaució:300.000 Ft


KEDVEZMÉNYEK


* A felkészítési díj tartalmaz: 1 db feltöltött gázpalackot, WC kemikáliát, speciális lebomló WC papír és az autó útra való felkészítését.

** A WC kazetta ürítése, tisztítása - amennyiben nem tisztán kapjuk vissza - minden esetben: 15.000 Ft

*** Ez a szolgáltatási díj csak abban az esetben kerül felszámolásra, ha a lakóautó nem abban a tiszta állapotban kerül leadásra, mint amiben át lett véve.

Lakóautó bérlés esetén, ingyenes zárt parkolót biztosítunk térítsmentesen.TEVÉKENYSÉGÜNKET JELENLEG SZÜNETELTETJÜK!

Mennyivel lehet menni egy lakóautóval?

  A lakóautók az európai KRESZ szerint személygépkocsinak minősülnek, tehát Magyarországon lakott területen belül 50km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóúton 110 km/h, autópályán 130 km/h. Az Európai Unióban országonként eltérőek lehetnek a szabályok, azon belül is vannak országok, ahol a lakóautóra külön sebességhatárok vannak. Ezekről érdemes előre informálódni. A lap alján megtalálja a 2006 évre vonatkozó sebességhatárokat a legnépszerűbb országok listájával. Lakókocsi vontatásakor a sebességhatárok: lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h. Tapasztalati tanács, hogy a lakóautókkal a biztonságos és kényelmes (nézelődős) utazás érdekében és nem utolsó sorban az optimális üzemanyag fogyasztás miatt javasoljuk a 90-100 km/h-s sebességet.


Mennyi ideig elég a frissvíztartály egyszeri feltöltéssel?

  A frissvíztartályban lévő víz kb. 2-3 napra elegendő. A vízkészlet fogyása nagyban függ a személyek számától és a használat sűrűségétől. Tapasztalataink alapján egy felnőtt kb. 5-8 liter vízből tud letusolni. Javasoljuk, főleg a körutazások alkalmával az eldobható edények használatát, amivel sok vizet és nem utolsó sorban időt spórolhat meg az utazó. Ha több időt szeretnének eltölteni, mondjuk egy elhagyatott helyen, akkor érdemes magunkkal vinni 2-3 db 20 literes üres marmonkannát, amit póttartályként lehet majd használni. A felsőbb kategóriás kempingekben minden parcellán megtalálható a vezetékes víz így nem kell kiállni a járművel a vízfeltöltéshez.


Hol ereszthetem le a szennyvíztartály tartalmát, hol üríthetem ki a WC kazettát?

  Minden kempingben (általában a vizesblokkok környékén) megtalálhatóak az ürítő-helyek. Nyugat-Európában autópályák, nagyobb bevásárló központok, és városi bevezető utak környékén is számos, táblával is jelzett ürítő pont van. Pl az olasz fizetős autópályán a fizetőkapuknál szórólap tájékoztat, hogy hol vannak az ürítő pontok. Szintén a felső kategóriás kempingekben a parcellák, vagy teljes egészében vagy részben csatornázottak, ahol az autó szennyvíztartályát egy cső segítségével össze lehet kötni a kemping csatorna rendszerével. A WC kazetták tartalmát az ürítő helyeken lehet, kiönteni. Figyelem a WC kazetták tartalma agresszív anyagokat tartalmaz, ezért azt a szabadba kiönteni nem szabad. Sok európai országban súlyos büntetést von maga után a szabálytalan ürítés! Ha nincs más lehetőség, akkor a nyilvános wc-be öntse ki a kazetta tartalmát!


Kötelező-e kempingbe mennem, vagy megállhatok kempingen kívül is az autóval egy-egy éjszakára?

  Európában országonként változó a közterületen, - de még magánterületen is - történő lakóautózás szabályozása.
  A legtöbb helyen nem szabad kempingezni, de ennek ellenére a lakóautósok "megtűrt" jelenségei a tengerpartoknak, történelmi városok melletti területeknek. Viszont, ahol táblával is jelzik a tiltást ott semmi esetre sem szabad, még egy-két órát sem eltölteni. Viszont egyre több - a turisták által is népszerű - városban, folyóparton alakítanak ki úgynevezett stell-platz-okat, ahol lakóautókkal lehet "csoportosan" megállni, és egy-két éjszakát eltölteni. Szolgáltatása közel nincs olyan, mint egy kempingnek, de áram csatlakozási-, vízfeltöltési-, és szennyvíz leeresztési lehetőség rendelkezésre áll.

  A szolgáltatást általában 5-10 eurós költséggel lehet kalkulálni lakóautónként, de vannak teljesen ingyenes platz-ok is persze csökkentett szolgáltatással. Szennyvíz leeresztése, WC tartály ürítése A tartályokat csak az arra kijelölt helyen ürítsük ki. Erre minden kempingben van lehetőség.


 

   design: woody

2014 © Lakóautó Kölcsönzés, Bérlés Sárvár